fredag 30. september 2011

Mens noen sover....

Mens noen sover
-er vi andre våkne-


Vi er heldige for vi har et godt hjem,
kjære å være glad i
og en varm seng.

Det vi også har er nydelige barn,
som har fått en energiboost
på en lørdag morgen.



Så mens noen sover,
er vi våkne og danser i morgensolen.
Eller ser pingu på repeat,
lar kaffemaskinen gå varm
og kjenner sandpapir under øyelokkene!

På tross, nyt lørdagen og Indian summer!


torsdag 29. september 2011

nygårdsanna, Indian summer og pensjonistfruer!

Jeg må le litt når jeg skriver dette innlegget. Det ser ut til at jeg begynner tidlig. Veldig tidlig! Torsdag er blitt fast dag for å ta seg en tur rundt i min fine, lille by, Lillesand. Da myser jeg rundt, kikker inn i vinduer og setter foten inn i få, små favorittbutikker. Det er meg, og de andre pensjonistene! Jeg er overbevist om at noen av disse damene har samme rutiner og tider som meg.
Skjønner at det er på tide å komme seg ut i jobb snart. Det er veldig hyggelig å gå hjemme med mine små, men når rutinene er blitt mine kjedelige uvaner, så kjenner jeg det snurper seg litt i halsen.


Derfor er det en herlig befrielse for meg å få lov å blogge litt for min favorittbutikk, Orlando. Her får jeg blåst liv i det som skjer på fashion-fronten, hver uke. En fornøyelse er det å nyte denne flotte butikken i fulle drag!

Lillesand har endel butikker nå, og det gjør det mer attraktivt å ta turen til sentrum synes jeg. Mangfoldet er nok skrumpet inn litt, og jeg innrømmer at jeg ofte drar ut av byen for å handle. Det er meg en gåte at butikker som forhandler feks leker eller sportsutstyr, ikke får det til å gå rundt i vår kardemomme by. Mens klær og interiør ekspanderer og formeres raskere enn mine pensjonist-"venninner"(gud hjelpe meg..!) klarer å følge med! Jeg har fått mine favoritter, og det blir gjerne som i reklamen: Man verner om sine favoritter!



I dag falt mine øyne på nygårdsanna og her hvilte de lenge. På noen nye, kanonrøffe, murvegger hang det noen enda røffere-strikkegensere med tilhørende leggvarmere og godvotter.(I ull så klart!) For meg, er denne nygårdsanna , ganske ukjent og spennende ny. Jeg kikket meg raskt rundt etter flere plagg fra samme designer, og likte det jeg så. Innrømmer at med 20 varmegrader ute i dag(Indian summer visstnok!) og to utålmodige høner på slep, lot jeg den smertelig henge igjen. Men jeg vet at jeg kommer krypende tilbake neste torsdag(oh jeee..!) For jeg gleder meg litt til kulden kommer og tar oss, og vi alle kan krype inn i strikk og ull alle varianter.

I mellomtiden skal jeg nyte Indian summer og være ute i høstnaturen sammen med familien. Gleder meg! Kjenner du deg litt Indian du også, så slå på (stor)tromma og sjekk ut denne råtøffe vesken!
 Armbåndet er blitt lovet med på kjøpet, og det er nice sammen med høstkolleksjonen. Go for it!

Vi sees neste torsdag!
-med eller uten pensjonistfruene...-

Lets Go shopping: ORLANDO, Lillesand

onsdag 28. september 2011

Når liten vil bli stor.


Kjære mamma



Helt siden jeg ble født har du vært så god mot meg. Du har gitt meg tid til å vokse og utvikle meg i mitt tempo. Jeg har vært så fornøyd med deg mamma. Vi to har kost oss og hatt våre rolige alenestunder. Bare vi to.....


Men du mamma; nå er jeg litt lei. Jeg er ikke så fornøyd med deg om dagen. Helt ærlig så synes jeg  ikke du forstår noe av det jeg prøver å fortelle deg. Det er derfor jeg lager misfornøyde lyder, som jeg hører at du kaller sutring. Jeg krever ikke så mye. Bare gi meg dine hender, sånn at jeg kan øve på balansen. Bare la meg få låne de hendene, gjerne hele dagen, sånn at jeg kommer meg rundt i dette Hønsehuset vårt. Gi meg litt forståelse for at jeg ikke gidder å lære meg de rare krabbetriksene. Den koden knekker jeg aldri!

La meg få lov til å kaste maten min på gulvet. Jeg mater hunden! Og når jeg snur meg bort fra skjeen, betyr det at jeg ikke vil ha maten du maser om. Jeg klarer meg fint med melkeflasken min. Helt fint! Det er derfor enormt frustrerende, når du ikke lengre fyller den opp, når jeg roper på deg. I går kveld var du meget urettferdig. Jeg ropte og ropte. Helt utmattet var jeg, og måtte til slutt gi deg opp, mamma. Jeg er utrolig skuffet over deg!

Ønsker også at du skal vite, at jeg ikke lengre er den rolige, godtroende babyjenten din lenger. Du sier at jeg sutrer, men jeg hører at du sutrer mye mer. Klagingen til pappa, hver gang han kommer sliten hjem fra jobben stakker, er til å bli flau av mamma! Det er da ikke rart at jeg sier ifra, når du forlater rommet jeg er i. Det er heller ikke rart at jeg hyler høyt etter søstrene mine. Jeg prøver bare å vise deg at jeg er en del av denne familien. Jeg krever min plass, enkelt og greit.



Håper du tar til deg disse alvorsordene i kveld. Jeg vil deg jo bare godt, mamma. Når du nå kanskje forstår mitt budskap, og følger mine råd, er jeg sikker på at vi finner harmonien sammen igjen. Hjelp meg med å bli stor, så skal jeg gi deg noe mer spennende å fortelle pappa når ettermiddagen kommer.

En varm, men  meget bestemt, klem fra

Norah
Din siste(absolutt-siste)fødte!



søndag 25. september 2011

I dag for, 9-år siden, ble jeg en mamma....!

Gratulerer min førstefødte!


I ni år har du gitt meg verden.....
og så mye mer fantastisk!


Du setter dine søstre høyere enn deg selv.
Du viser med hele deg at du elsker meg.
Du har stor plass i hjertet til bonusforeldre.
Du gir av deg selv på mye godt og høylytt litt vondt.
Du farger omgivelsene med stor positivitet.

Mamma elsker deg
-og gleder seg til vår fortsettelse!


fredag 23. september 2011

Et usynlig grep rundt mamma-hjertet...1-år siden!



 To måneder før termin, skulle altså denne vakre, skjøre skapningen gripe sine skjelvende, små hender rundt et bristende, mammahjerte.  En dårlig morkake løsnet sakte, men sikkert, og det var bare snakk om timer før Norah måtte møte den store verden. Historien har vi allerede delt, og vi ønsker nå å se fremover. Men det er noe spesielt når denne 1-års dagen gjør sitt inntog og alle følelsene rører ved oss igjen. Det blir en sterk og følelsesladet feiring, som vi gleder oss stort over!





Et år er gått siden du usynlig
grep om mitt hjerte....

Det er så uendelig godt å vite at vi har opplevd 1 år sammen, og at du, min nydelige Norah, er med oss i dag. Sammen har vi rolig og forsiktig utviklet vårt forhold, tatt ting i vårt tempo og lært hverandre å kjenne. Du har vært min bebiskatt lenge, og i hjertet blir du det uendelig. Men det er godt å se at utviklingen er i rekordfart nå, og at du  krever din plass i Hønsehuset.





Gratulerer med 1-års dagen i dag! Du er en vakker blidfis, som sjarmerer rundt deg. Ditt sosiale vesen er enormt, og jeg elsker det! Du snur deg etter fremmede og fanger deres oppmerksomhet med "nese-rynke"-smilet ditt. Om dine signaler en gang var svake, så er de virkelig ikke det lengre.
Dine to storesøstre forguder deg, og dere tre er heldige som har hverandre. Ta vare på gleden dere gir hverandre og hold sammen.

I oktober vil dere kunne lese historien om Norah og sin mamma i fedrelandsvenen.
Historien blir delt fordi vi ønsker å sette et ansikt på et tabubelagt tema. Håpet
er at vår historie kan bidra til å hjelpe andre mammaer og bebiskatter, som kanskje
ikke opplever lykken fra første møtet.

Hurra for bebiskatten min og
Hønsehusets sjarmjente!

torsdag 22. september 2011

Vi nyter -Line of Oslo-mens vi venter....


At tålmodighet er en dyd, vet vi jo. Jada, ting tar tid og vi skal vente vi. Men trenger det å ta så veldig lang tid å få murt opp en vegg eller to da??


Vi er nok litt utålmodige vi kvinner. Men det er ikke alltid så enkelt å godta at det praktiske tar tid. Fra å skisse noe ned på papiret, til vi kreativt  kan skape frem alle ide`ene, må det altså til en noe langtrukket prosess. Denne gangen er det et par murvegger, som skal mures fra gulv til tak.
Utålmodigheten i dag ble fort kurert, da jeg enda en gang fikk boltre meg i Line of Oslo nyhetene på Orlando!




Orlando hadde i løpet av en uke fornyet seg med noen "Ukopierbare" skatter. Sånn er det med øyet som ser, og hva "naboen" vil kvitte seg med. En stor drivved-bit er satt sammen med nye sving-hjul, og er blitt det tøffeste utstillingsbordet jeg har sett!



Mens jeg (u)tålmodig venter på murveggene, kårer jeg deffinitivt, Line of Oslo-stigen, som butikkens klare vinner! Jeg fikk en trang til å tviholde i treverket og langsomt bevege meg bortover trinnene.
Strikkejakker, mariusen, t-shirt med kule print og poncho med fuskepels fikk det til å bobble helt over inni meg.
 Her hang den ene Line-fristelsen etter den andre, og som vanlig, traff de meg alle rett i fashion-hjertet!



Murvegger og nyheter kommer.....
Let`s Go Shopping: ORLANDO, Lillesand





mandag 19. september 2011

Stue til salgs!

Jeg kjenner at NÅ! hadde det vært gøy med en fornyelse av Hønsestuen. Trivselen er stor, men trangen etter å gjøre noe nytt pirrer meg i disse dager. Enda har jeg ikke funnet noen god erstatning for det vi allerede har, så deler av stuen vil kun vurderes å selges i første omgang. Det er rart hvordan man blir "blind" rundt seg selv, og ikke finner inspirasjonen i det samme som for kort tid siden var "alt man ønsket seg i hele verden".




Det jeg vi vurderer å selge er altså vår brune modulsofa og spisestue. Modulsofaen har to sjeselonger og tre seter i mellom, samt nakkestøtter og avlasningsbord. En herlig sofa, som jeg kjenner jeg er veldig glad i. Så var det bare det med den pirrende fornyelse-følelsen da! Spisestuen har et kvadratisk spisebord, som gjør det superkos å samle familie og venner til alle anledninger. Åtte stoler er det god plass til og med ileggsplaten vil enda flere få plass. Skapet med glassdørene og lysekronen vurderes også solgt.




Kanskje er vi alle gjennom en periode hvor vi trenger noe nytt rundt oss. Nå begynner denne nydelige høsten, med sine mørke innekvelder. Med tre barn i Hønsehuset, tilbringer vi mange av disse kveldene i vår stue. Da hadde det vært morro å gå vinteren i møte, med en frisk pust av feks en ny sofa. vurderes...!



Home&Cottage hadde et sinkfat som bare ropte etter meg, og vips så smuglet jeg det inn i Hønsehuset. Smugler innimellom små nye nips, og smug-gleder meg i ukesvis. Når Hanen "endelig" lurer på om det er nytt, kan jeg fritt svare at det har vi hatt leeenge.
Poenget er at et enkelt sinkfat, føltes som en stor fornyelse!




Vi får se om ikke det blir en liten annonse hos våre gode venn Mr.Finn.no! I mellomtiden mens vi/jeg vurderer, kan det være at flere nye nips smugles inn og hjelper på den pirrende følelsen av fornyelse.


Hønsestuen vurderes solgt!

torsdag 15. september 2011

Chill`Norway - Let`s Go Shopping!


Ja! Jeg innrømmer det, jeg er en detalj og jakkefreak. Små detaljer utgjør hele antrekket. Frisyren, sminken og antrekket kommer fort til kort, om jeg har glemt for eksempel armbåndet, skjerfet eller ja : vesken.
Og selve shoppingen når sine høyder om jeg oppdager en ny, spesiell detalj, som i dag!

Når det kommer til jakker har jeg snart mistet tellingen. Sko og ladies sies å være magnetbombe nummer en, men der følger ikke jeg mengden. Joda, jeg har noen par sko også, men det er jakkene som har tatt over i hjemmet mitt. Lange jakker, korte jakker, denim jakker, skinn jakker, ekte jakker, polyester jakker, regn jakker, og så videre...
Denne høsten trodde jeg at jeg var dekket med jakkebehov. Nå skulle det prioriteres andre ting, som feks sko. Det holdt helt til i dag! Chill`norway er jo bare magiske på passform, kvalitet og detaljer.  Orlando hadde fått inn to nye jakker, som jeg bare ikke klarte å bli usett. Nyt bildene!







Denne jakken hadde den deiligste bruntonen jeg vet! Varm og virkelig tøff, med perfekt lengde. Jakken er "røff i kantene", samtidig som pelsen(uekte så klart!) inni hetten ,er mykere enn babyhud mot kalde, vinterkinn.



Denne jakken passet meg uendelig bra. Sukk... Den er etterlengtet feminin i passform, og har søte detaljer som stadig dukker frem. Det er en litt kortere modell, og jakken er i ull. Fantastisk kombinasjon av Chill! Love it!



Dette er en detalj du bare må gi noen minutter av din dyrebare tid. Er du glad i feks colabokser, er det bare å begynne å samle og lage sin egen variant. DALALEO vesken, er laget av nettopp boksebrusens kork/åpner! Den lille ståldingsen på toppen som du så ofte brekker neglene på kanskje?
Men jeg vet, at jeg først og fremst ikke skal samle opp bokser, og heller ikke prøve meg på dette kunstverket. ORLANDO er stedet jeg vil skaffe meg min Dalaleo!
Da jeg spurte fru Wold om hva hun likte best med vesken, kom svaret kontant. Datteren hadde brukt den som detalj til en ballkjole, mens hun selv like gjerne bruker den til hullete jeans. Der tikket den inn som solgt hos meg!

Jakker:  Chill`norway
Detaljer: Dalaleo
Let`s Go Shopping: ORLANDO, Lillesand.

La deg friste av detaljene denne høsten!
og jakkene igjen...

tirsdag 13. september 2011

Høstlykke i Hønsehagen....


Hagen min visner og begynner allerede å miste sin sommerglød. Alle planene jeg hadde da våren yret i luften, er nok ikke gjennomført. Det har vært en hektisk sommer, og vi har prioritert alt annet enn jobb rundt Hønsehuset. Men det har vært så godt å nyte bådsommeren og det sosiale med gode venner og familie. Noe er heldigvis gjort, og resten er ikke et maraton unna heller. Kanskje er høsten mild og gir rom for å gjennomføre blant annet rester av malingen. Om ikke, så kommer det jo en ny vår!
Energien min blir så alt for ofte brukt på det jeg aldri har fått gjort. Den dårlige samvittigheten gir næring til følelsen av å ikke strekke til. De dagene jeg klarer å legge det til side, og bare være, er utrolig gode. I dag har jeg sittet på gulvet, med kaffekoppen, og bygget lego. Jentene har hatt med seg mamma ute i høst-hagen og sammen har vi bare vært.  Jeg innrømmer at rastløsheten innhenter meg og facebook ligger oppe, men jeg har vært tilgjengelig. I stille stunder, når leken overtar mamma-fasinasjonen, har jeg vasket noen klær. Det er en god følelse å kunne gi jentene mine en sånn dag, innimellom...



Hverdagen sluker vel flere enn denne familien vil jeg tro. Denne gangen er det jeg som minner oss alle på å stoppe opp og nyte det vi har rundt oss. Jeg er ydmyk og vet jeg trenger det selv. I morgen er det sikkert meg selv som trenger samme påminnelse. Men så herlig det er å kunne gi de vakre skattene våre all den oppmerksomheten de måtte trenge, ihvertfal for en dag. Smiler litt.... av oppmerksomhets-dragsuget til mine små. Det tar ikke lang tid før de utspekulerte, småtrollene utnytter hvert sekund av mamma-samvittigheten!

Høstlykke i Hønsehagen!

mandag 12. september 2011

Oppdrag Waldemar Thranes gate!


Høsten er over oss og kjennetegnene er mange. Et av de største kjennetegnene er et yrende, nystartet studentkull. Denne høsten har en av mine yngre søstre startet på sykepleierstudiet i hovedstaden.  Å flytte fra det gode, trygge sørlandet, var ikke etter planen og ble et stort, impulsivt voksensteg! Leiligheten stod ikke helt til forventningene og det viste seg å bli vanskelig å komme helt i orden.  Med dette kom en liten hjemlengsel smygende over henne.
I et impulsivt øyeblikk avtalte vi et hasteoppdrag! Mor og storesøster(sjefshøna) pakket bilen med maling, verktøy, vin og bøttevis med optimisme. Nå skulle snuppa vår trives og vi få en helg med litt jobbing og masse hygge. Trodde vi...


Følelsene som gikk gjennom meg da vi åpnet dørene inn til "studenthybelen", var mange og overveldende! Bildene over viser kaos, men jeg så bare mulighetene. Historien til herregården og årsaken til kaoset nevnes ikke her , men la meg bare si det slik at jeg vasset nærmest i skatter, hvorhen jeg gikk!  Det må jo være drømmen å få lov og skape studentharmoni på et 30kvm rom i en herregård fra 1800-tallet. Her var det bare å brette opp armene og starte arbeidet umiddelbart.


Med sine fire meter fra gulv til tak, og sekkestrier fra byggets opprinnelse(tror vi..), kom våre to små  malingspann til kort.  Heldigvis var bøttene med optimisme fremdeles ganske så fulle. Kvelden ble sen og natta ung, før første strøket var i mål. En kebab fra "rett over gata" og et halvt glass vin smakte himmelsk.



Takk og lov for kaffe og GPS...... Jeg kommer herved med en offisiell beklagelse til vår gode venn GPS-damen. Hun var virkelig ikke noe flink på å måle avstanden, og jeg beskyldte henne for å måle i luftlinje til tider. Men for noen forvirret småbydamer, ble hun gull verdt. Og på en god andreplass, kaffe mocca!




Det måtte tre damer og tre handlekurver til for å få med alle godbitene fra IKEA. Godt fornøyde, og nærmest hovmodige, var vi da budsjettet holdt og sluttregningen viste hundrelapper fra vår egen kalkulator. Dette viste seg å holde helt til vi kom hjem, og vi hadde glemt å plukke med oss glassdørene til det ene skapet. Småplukk!
Det skal nevnes at det neste døgnet gikk i å frakte ALT dette inni og oppå "godbilen", fra godbilen og opp tre etasjer(uten heis), lagre det på et lånt rom, male siste strøket, montere, skru, montere, skru(03.30 beordret jeg oss alle i seng!) og til sist style!









Sammen skapte vi et harmonisk studentrede, inndelt i ulike soner. Her burde det nå være rom for studiejobbing, avslapping, sosiale relasjoner, orden og viktigst- trivsel! Studinen har selv stått for fargevalg og interiør. Hun sitter i skrivende øyeblikk, med beina høyt og bare nyter tilværelsen. Hjemlengselen er byttet ut med fremtidsplaner om fullendt sykepleie-studie, i hovedstaden. Hasteoppdrag fullført!






Vi gleder oss til neste jentetur! Da skal vi bare nyte verket vårt, åpne vinen og helt sikkert snuse mer på hovedstaden. Lykke til med studiene kjære lillesøster! Hastepatruljen vender snart nesen tilbake...


torsdag 8. september 2011

Maison Scotch - Let`s go shopping!


Et velbehag av høstfarger, stjerner, peacetegn og tekstur du bare vil krype inn i, møtte meg på vei inn i min favorittbutikk i dag. Lekent startet jeg å knipse litt rundt forbi og overalt egentlig. Når jeg først begynte å leke, var det vanskelig å stoppe. Først da kaffekoppen var trygt plassert i min hånd, kunne jeg puste rolig og bare nyte. Det er ingen som skal ta fra meg det, at høst kolleksjonen er noe spesiell. Jeg nyter mine shorts til sommeren er godt uti høsten, men det skjer noe når de pakkes bort. Da lengter jeg etter kvaliteter som gir meg varme, myke og komfortable høstkvelder. Samtidig som jeg ønsker å røffe meg opp med en blanding av baggy jeans, ullskjorter,  boots, skinn og strikk i alle varianter og fasonger.


Antrekket i dag kunne fort blitt litt "karius og baktus", fordi vi mikset det meget utradisjonelt. Men jeg mener at det var så rampete at det ble kult. Maison Scotch bruker mye av de teksturene jeg lengter etter når høsten setter inn. De er unike på sine tøffe detaljer, og bruker ull i det meste av denne kolleksjonen. Skjorten har skinnlommer, og på skjerfet følger det med en rå spenne til å samle det hvor du måtte ønske! Selv digger jeg bukse-selene i skinn!


Jeg frydet meg stort da jeg fikk øye på denne skatten! Maison Scotch har oppfylt mitt høye ønske om å reprodusere min favoritt-cardigan. Denne taler for seg selv, og jeg lover at den snart ligger i min papirpose fra Orlando.



Kyboe! klokkene og neglelakkene fra deborah lippmann, er detaljer du lengter like mye etter i hverdagen som på partyet. Selv har jeg funnet min favoritt hos de begge. Jeg er kanskje lettsolgt, men liker å tro jeg bare har samme smak som stjernene. My favoritt deborah lippmann is made for Sarah Jessica Parker! Whoop whoop!



Alle klærne i dag: Maison Scotch
Skoene til antrekket: Bibbi
Detaljer: Kyboe! og deborah lippmann

For dere som følger med videre og som leser disse innleggene, vil jeg jeg trigge med å si at førstkommende søndag dukker det opp en hyggelig overraskelse her inne i Hønsehuset. FOR DEG....!

Følg med videre i høstluften!

ORLANDO: Let`s Go Shopping!