tirsdag 5. april 2011

Latvia er et grått land, men turismen setter farge på Riga!


Det blir nesten litt sueralistisk og nyte spa, shopping og champagne, når alt man ser, rundt det oppbygde turistmangfoldet, er grått...! Menneskene ser grå ut, med tomme blikk og blek hud. Setter du føttene utenfor det fargelagte turistbildet, får du virkelig en følelse av at tiden har stått stille. Vi fikk en følelse av å gå inn i en film, som feks Schindlers Liste. Det eneste du ser er slitte, grå og falleferdige bygninger. Man skulle ikke trodd det var mennesker her, men midt i mellom to bygninger, henger plutselig nyvaskede klær på en skitten snor. Og rundt neste sving et reklame-billboard for LINDEX!


Drømmehelgen ble virkelig en drømmehelg, på tross av skumle historier og lovnader om frekke, lave priser på shoppingen! Vi hadde på forhånd hørt om korrupte barer og "Free Drinks" (Du TROR du får gratis drinker, men blir truet til å betale enorme summer på vei ut) Prisene på shopping, var nesten som hjemme. Men noen kupp gjorde vi da tror jeg!


Vi fikk nok ikke oppleve de helt lokale matrettene, mens vi var i Riga. Men vi ville spise det som fristet og begge kunne like! Litt Sushi ble det, men utenom det, ble det endel "junk". Vi forelsket oss nemlig i plassen, personalet, maten, drinkene og prisene på FRIDAYS. Restauranten lå midt i hjerte av gamlebyen Riga. Her patruljerte politiet gatene døgnet rundt, og vi følte oss trygge. (Jeg må vel ta på meg den skeptiske hatten..) Morro var det å friste ganen med god mat og drikke en hel kveld, og ikke betale mer enn 200kr!


Vi tilbrakte noen dager på Espa-spa. Her var det luksus fra vi ble tatt imot av profesjonelle, til vi nærmest forlot stedet med en tåre i øyekroken. For et sted!! Her skulle vi gjerne returnert en gang.
Om jeg vil anbefale Riga? Nja... Dere som reiser dit, vil nok nyte det like mye som oss. Men jeg tror jeg ville reist til et land med mere "sjel". Bare man er så heldig med reisefølget som jeg, så blir jo reisen fantastisk-uansett reisemål! Takk kjære søster <3

3 kommentarer:

  1. Nå ble jeg sulten.. Det så veldig godt ut :o) Så fine dere er! Stor klem

    SvarSlett
  2. Årh! Virket utrolig koselig.. Så bra dere syntes det var en vellykket tur, godt å se dere koste dere! :)) klem

    SvarSlett
  3. Fantastik mat, fantastisk spa, fantastisk tur og en fantastisk reisepartner! :) Kunne ikke blitt bedre. Herlige bilder, Renate! :) Skal få sendt deg alle de fine bildene jeg har av deg :) hihi. Tusen takk for en herlig tur, men mye god latter og flere uforglemmelige minner! Du er Best! Love u <3 :)

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer