mandag 23. april 2012

Hurra for tøffe mennesker, som oss!


Helt nederst, på Kamille Mor&barns forside, er mine innerste følelser satt på trykk. -Jeg var helt tom innvendig.
Når ordene omhandler mine følelser rundt det å holde vårt tredje barn for første gang, blir det sterke ord.
Disse sterke ordene har jo allerede hatt sin ild-dåp til dere kjente og lokale, gjennom fædrelandsvenen. Responsen var enorm, og det tabubelagte ordet -svangerskapsdepresjon- formerte seg fra tunge til tunge. Det er jeg stolt over å ha vært en del av. Ordet har vært satt på dagsorden, og jeg vet at flere har fått hjelp. Hurra!
Det blir en noe surealistisk følelse, når man blir oppringt av journalister fra kjente magasiner, om å stille til intervju. "Lille meg", sa en venninne etter å ha blitt opphøyd i kjente aviser og magasiner for sitt engasjement i egen bedrift. Men vi er da ikke små! Hun er stor for sine bragder og vi for våre. Det er ingen tvil om at vi er tøffe, når vi deler våre innerste følelser for å hjelpe andre. Kall det gjerne søtt klisje`kliss, men det gir mer enn det koster å fortelle vår historie. 
Min lille, innerste tanke denne mandagskvelden omhandler et Lillebittelille ønske: -På en helsestasjon eller kanskje nyfødtpost eller i en barselgave i morgen, ligger denne utgaven av Kamille Mor&barn. Kanskje en skjelven, ung, ny eller sliten flink mamma leser i bladet og tenker: -Jeg er ikke alene....-    -flere opplever dette...-det finnes hjelp.... 


Sjefshøna

5 kommentarer:

 1. Får helt frysninger av å lese! Du er så god søs! Supergladidu :*

  M

  SvarSlett
 2. Jeg kommer til å kjøpe bladet, selv om Johannes er 9 måneder allerede! Depresjoner kan komme i alle livsfaser, i ulike former og av forskjellige årsaker. Tror de fleste vil kjenne seg, om bare litt, igjen:-)

  SvarSlett
 3. Så ærlig og fint innlegg. Leste og denne reportasjen og syns det er kjempeviktig at det kjem fram i media. At det ikkjje alltid er berre glede og velstand i starten.

  kjempefin tirsdag til deg!

  SvarSlett
 4. Jeg syntes jeg kjente igjen historien din i Norsk Ukeblad også....?

  Åshild

  SvarSlett
 5. Tøfft gjort og til stor hjelp for andre i sammme situasjon.
  Liker bloggen din og henger meg på.
  God søndag til deg og dine.

  Mvh
  Karianne

  SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer