onsdag 9. mars 2011

Når et vennskap blir satt på prøve...Venner finnes i mange former og disse formene danner ulike vennskap. Noen venner blir nære, mens andre forblir bekjente. Ytterst få kommer under huden og forblir i din innerste sirkel. Det er disse vennene man verner om og deler livets karusell med. Man opplever det meste sammen og kjenner hverandre på godt og vondt. Det er da en uforklarelig følelse når et slikt vennskap blir satt på prøve....

I VENNSKAP, SOM I KJÆRLIGHET, ER MAN OFTE LYKKELIGERE GJENNOM DE TING MAN ER UVITEN OM, ENN GJENNOM DEM MAN KJENNER TIL. "F De La Rochefoucauld"

Mitt vennskap har hele tiden vært lykkelig. Jeg kan ikke si at jeg har vært lykkelig uviten, men heller en tilskuer til hva andre har måttet tåle. Vennskapet har vært uadskillelig og med stor respekt. Et godt vennskap med en kaffetår på trappen. Kaffekoppen har vært fyllt med glad-i-deg tårer, vonde tårer og lattertårer. Men når det denne gang har vært meg som har måttet tåle, har de ting man kjenner til vært vonde å motta. To kaffekopper har blitt til en. En på hver sin trapp....

VENNSKAP KREVER AT DET VERKEN FINNES MISSUNNELSE ELLER GJERRIGHET. "F.Alberoni"

Når man ikke lengre en lykkelig uvitende, eller tilskuer, sees vennskapet i et anderledes lys. Det er vondt hvor klart det lyset plutselig kan bli. Det finnes en gjerrighet for en hjelpende hånd.Det finnes en uforklarelig missunnelse fra den som kan få alt. En loggbok blir ført og har lenge vært klar til å kastes i mitt fang. Alle burde kjenne på den gode følelsen av å gi. Å gi fordi det gjør godt, ikke fordi det forventes. Livet tar sine svinger, og det er lurt å høste mens man kan.

LØFTER KAN SKAPE DEG VENNER, MEN DET ER GJERNINGENE SOM PLEIER VENNSKAPET OG GJØR AT DET VARER. "O Feltham"
DET VANSKELIGSTE VED ET VENNSKAP ER IKKE Å LA VENNEN SE VÅRE FEIL,MEN Å FÅ HENNE TIL Å SE SINE EGNE. "F de La Rochefoucauld"

Man lærer gjennom hele livet. Ingen er perfekte og alle gjør feil. Noe man tror vil vare evig, kan i neste sving brått glippe. Det føles som om det står en knust kaffekopp på min trapp. Den er halvhjertet forsøkt limt tilbake igjen, men er for skjør til å drikkes av. Kanskje den med tiden, og ved mer helhjertet forsøk, vil kunne inneholde kaffe igjen. Tårenes hemmelighet vil kanskje sive ut.....


10 kommentarer:

 1. Utrolig nydelig skrevet Renate.

  SvarSlett
 2. Virkelig fint skrevet, Renate:) setter i gang mange tanker:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for det! Livets skole er til tider hard og brutal, men heldigvis vet vi ladri hva som er rundt neste sving! ;O)

  SvarSlett
 4. ida marlenapril 05, 2011

  Du er dyktig Renate.Har gått gjennom tårer,latter,beundring ja alle slags følelser når jeg har lest hva du skriver. Di er heldige som har en så flott mamma og kone som deg:)))) Må bare si igjen at digger Emilie,hun er god hun;)

  SvarSlett
 5. ida marlenapril 05, 2011

  Emilia ja;)

  SvarSlett
 6. åååå Ida! Så koselig komentar å få. Du er herlig ;O))) Jeg fortsetter å blogge litt til fremover jeg...når anledningen byr seg! hehe

  SvarSlett
 7. :) du kjenner ikke meg.. og jeg vet hvem du er bare av utseende. Sånn er det jo sånne små sørlandsbyer vel :)
  Sittet og lest gjennom endel av bloggingene dine nå og må si meg mektig imponert! Ikke bare over evnen til å formidle ting skriftlig, men også over evnen og motet til å blottlegge seg på den måten, dele vonde og gode ting om hverandre.
  Sikker på mye her er til stor hjelp for andre til rett tid.
  Så lar jeg med liksom forbause litt.. over hvor lite man faktisk vet om folk.. selv om man jo godt "vet hvem de er" :)

  Vel, det var en fornøyelse å lese så takk :)

  SvarSlett
 8. Tusen takk for gode ord. Man skal aldri dømme noen før man kjenner dem, men det er så lett å dømme fordi man tror man kjenner dem. Jeg synes alle burde bry seg litt mer om dem man har rundt seg, selv dem man ikke kjenner så godt. Ved å blottlegge meg som jeg gjør, opplever jeg ofte nye sider ved mennesker.Den samme opplevelsen du får ved å lese mine innlegg, opplever jeg ofte om dagen. Mennesker kommer med sine betroelser og sammen hjelper vi hverandre. Det gjelder å tørre å by på seg selv! Og ikke minst å ha en stor porsjon selvironi! Vi lever en gang, og det er NÅ!
  Et lite emosjonelt sukk en tirsdags ettermiddag....fra SjefsHøna :O)

  SvarSlett
 9. Veronica Myklebustdesember 30, 2011

  Du burde skrive en bok Renate. Utrolig godt skrevet. Komentar fra anonym er så sann så sann, en liten by "vet man hvem noen er", og glemmer å faktisk lære å kjenne den man "vet hvem" er.
  Jeg er av en formening om at når man vet hvem man selv er, når man tør å lære seg selv å kjenne, så lærer man raskere andre å kjenne uten fordommer. Vi har alltid fordommer. De første sekunder man møter ett annet menneske er avgjørende for hvordan vi velger å se denne personen. Hvor ofte kan noen ærlig si at de første sekunder klarer vi å by oss frem på en best mulig måte - vi er ikke oss selv de føste sekundene. Tenk at disse sekundene faktisk er noe andre mennesker tar med seg som første inntrykk av et annet menneske i flere år. Når vi har lært oss selv å kjenne vet vi også at andre mennesker kan ha vanskeligheter, gleder, oppturer, nedturer som vi selv har. Når vi minner oss selv på at de fleste går gjennnom livet med både positive og negative opplevelser og hendelser, slik som vi selv gjør - først da klarer vi å legge fordommene til side og ikke la de første sekunder bli avgjørende for hvordan man lar fordommer styre opplevelsen av møtet eller opplevelsen av den andre person.

  Stor klem til deg Renate som minner oss på å tenke og bli mer bevist på flere aspekter i livet :)
  Godt nytt år

  SvarSlett
 10. Takk for betydningsfulle ord, Veronica. Jeg har lenge grublet og kjent på kroppen hele dette emnet. Og bo i en liten by er en utfordring, men å være tilflytter til en liten by er virkelig en stor utfordring også! Kommer nok snart et innlegg fra meg om dette emnet..må bare sortere tanker og passe meg for hva jeg tør å begi meg ut på..små byer vet du! ;o)
  Sender en varm klem tilbake og takker for at du er så god med innspill og gode ord. det setter jeg veldig pris på!
  Godt nytt år til deg og dine

  Klem fra Renate

  SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer