onsdag 16. mars 2011

VELKOMMEN VÅREN-inn med sola og ut med støvet!


Denne våren har vi ventet ekstra lenge på her i huset! Og kanskje er vi flere om det? Sykdommer, mørke tanker, søvnløse netter og masse innehygge har fyllt hønsehuset gjennom denne vinteren. Da er det ikke så rart at man drømmer seg bort til friske barn, trilleturer på asfalten(har vært noen mnd siden vi så den!)og varmen og gleden fra sola.

I skrivende stund sitter jeg med en syk høne i armkroken, mens mannen min er på sykehuset med den minste høna. Vinteren gulper enda opp småbasiller,samtidig som vi hører den smelte seg bort. Inn gjennom vinduet stråler solen, og jeg klarer å smile. Det må da være et godt tegn! Når solen endelig treffer oss i ansiktet, gjennom vinduet, vet vi at årets høydepunkt nærmer seg! Det er bare å lukke øynene og drømme seg bort til hestehov, svette barneføtter i vintersko og våryre,snufsende, små neser.
Men det er da "uforklarelig" og "merkfunderlig" mye støv som ligger der solen skinner. Jeg kjenner det rykker i hårrøttene og knytter seg i støvkluten! Tanken på å skulle starte i et lite hjørne, med en stakkars enslig mikrofiber, virker bare som bortkastet arbeid på meg. Her trengs det større tiltak! Ut med sofa og puter og frem med støvbankeren! Ned med gardiner og lifter! Innerst i skapet, bak rengjøringsmidler og strykebrett, ligger en bortstøvet nal. Nevnte jeg ALLE de ellers så elskverdige, interiør og telys-hjemmene? De som har prydet mine bord,hyller,benker og vindu gjennom en mørk vinter. Nå er de bare irriterende støvhjem, som trenger mer enn en støvklut. Og ja! På mitt lille, trange kjøkken, samlingspunktet, finner jeg klissete krukker og oljeflasker. De har også, i en lynfart, skaffet seg et lite lag med støvkorn. Jeg føler meg lurt! Tenk at jeg trodde på at huset mitt var rent...helt til solen kom tilbake!


Foreløpig og med full konsentrasjon, av rolig inn- og utpust, sitter jeg her i sofaen. Øynene er lukket, og jeg drømmer og planlegger om vårens fornyelse. Vårsko,vårjakker,vårklær,vårmat og vårinteriør! Jeg stryker lett over en varm panne og ønsker denne støvsamlende-sola hjertelig velkommen!


Avslutter med et bilde av en frisk hønsegjeng i besteforeldrehuset! Nyt den yrende VÅREN, som snart titter like rundt hjørnet!

3 kommentarer:

 1. Du er ikke alene, min venn. Støvet har tatt overtak i huset vårt også, men som du sier, så lenge solen skinner :o) Håper Barna blir friske snart, god bedring til begge to. Du skriver fantastisk bra :o)
  Ønsker deg en nydelig torsdag!
  Klemifleng

  SvarSlett
 2. Herlig med våren som begynner å titte frem. Den har vi ventet lenge på. Samtidig er denne tiden en utrolig morsom tid, hvor du går ute på gaten og finner folk med store kåper, skjerf, luer og vanter. Også plutselig dukker det opp noen med sandaler og tynne vårjakker. hehe! :)
  Håper alt står bra til med jentene dine hjemme! Får håpe våren vil hjelpe til å gjøre dem friske! :)Tenker på dere! Mange Go'klemmer fra meg <3

  SvarSlett
 3. Ja, støvet i hønsehuset er bare en bagatell....men noen ganger er det lov å kaste lys på de også! hehe ;o) Barna er i gang med å snuse på våren(Tross snø ute i dag da!)Og ja! Mye morro av bekledninger før sommeren setter ordentlig inn!
  Takk for gode ord begge to! ;O)

  SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer