tirsdag 21. juni 2011

En Olivenrik kveld!Utrolig hva man lærer, bare man kommer seg ut av Hønsehuset for en kveld! Lite visste jeg om olivenolje og dens spennende reise til en glassflaske eller metallboks. At oljen som kommer på plastflasker ikke er god olje å regne, er vel det nærmeste jeg tør fritte meg til å si at jeg visste om denne hellige oljen. Men i kveld skulle altså mine sanser og kunnskaper utvides, til mere enn det dobbelte tør jeg påstå!

Jeg har en god stund hørt om denne fantastiske butikken, Oliviers&co i Kr.sand ( http://www.oliviers-co.no/), som selger olivenoljer, balsamico og andre fristende råvarer av ypperste klasse. Da invitasjonen om temakveld kom, arrangert av en fantastisk matblogg http://spisdrikklev.blogspot.com/ , takket jeg ja i en superfart og ventet i spenning på den store kvelden.

I kveld har jeg nippet til hvitvin og latt smaksløkene lete seg fram mellom olivenoljer, balsamico og krydderier i utallige variasjoner. Jeg har bla lært at  grønn og sort oliven er den sammen olivenen, og at bare alder skiller dem. Selve oljepressingen skjer i flere operasjoner, men den første er best i sin klasse. Fortsettelsen er morsom og uendelig spennende lang!

Hodet mitt er fyllt med kunnskap og jeg anbefaler alle på det varmeste å ta turen innom butikken. Og om du ikke finner frem i oljejungelen  eller den største inspirasjonen der, så ta en titt innom den overnevnte matbloggen. Da vil dere garantert bli fristet og handlelisten (eller ønskelisten) lang.
Jeg trippet stolt ut med en fin pose fyllt med en noe safe, "allround" olivenolje og en smaksbombe av en chillitilsatt olivenolje! Den sisnevnte er selve chillien  presset sammen med olivenene og ikke bare tilsatt i etterkant. Lengselen til den spicy balsamicoen, den nydelige pistajekremen, urtesaltet og alle de andre smaksrike produktene er allerede stor. Her kommer jeg tilbake veldig plutselig. Og  som om jeg ikke har ønsket meg et oliventre før, gjør jeg det ihvertfal ikke noe mindre etter i kveld! Nå gjelder det bare å anvende oljene i all mat, hele tiden, og sette smak på sommeren!

1 kommentar:

  1. Ja en super kveld var det:) Gleder meg til salmaen og den nye balsamicoen;)

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer