tirsdag 14. juni 2011

En time i Hønsehuset!

Kvelden avsluttes med en blomsterplukkende, treåring i nattkjole og gummistøvler. Og en råflink Hane-gartner, som endelig får orden på de store røttene(!) i noen nedgrodde blomsterbedd. Lykke!


MEN, det var nå denne ene timen i Hønsehuset da...

Klokken er tre og jeg har yngste Hønseskuddet på den ene armen, mens treåringen passer på at jeg får med meg begge gummistøvlene, sekken, regntøyet og solkremen hjem fra barnehagen. Jeg, meg selv og to søte små, lyner hjemover, klare for middag og melkeflaske. Stadig haster jeg mot tiden, da Dr.Tannlege venter på meg, med boret klokken fire. Fra vi kommer inn døren og til jeg banker på hos min største skrekk, skjer uendelig mange ting på en gang.
Risen settes på kok, ovnen grades til 200, bleie skiftes på Bleieunge 1, bleie taes av for tørr-øving på bleieunge 2, middagsglass varmes, dotørk på tørr-øve ungen, middagsglass halvtømmes, kjøttbollene varmes i ovnen, melkeflaske lages og gis, dotørk igjen på denne øve-jenta, (Hender vaskes alltid!), tomater,agurk,rødløk kuttes og blandes i olje og urter, døtørk igjen og avtale om premie på kvelden om hun ikke tuller sånn mer(Åååå så desperat Hønemor!), øvejenta sluker i seg grønnsakene, mens hun utålmodig venter på resten, bordet dekkes og risen helles over fra ferdigposer(akk....), kjøttbollene er overdrevet varmet opp, sausen blir en flaske med sweet chillisaus, middagen blir slukt med en baby på armen og i det Hanen kommer inn døren, flyyyr Hønemor ut døren fortere enn lynet!
Aldri før har jeg sunket ned i en tannlegestol så glad for å få slappe av......

1 kommentar:

  1. Hva du klarer! Holdt pusten her. Du e go`:o)
    Klemifleng

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer