mandag 1. august 2011

I SUS og (feriemo)DUS


Og så fort solen meldte sin ankomst, pakket vi båten og tøffet avgårde.... Ihvertfal nesten!

FyttiMalena som vi pakker og organiserer for en uke i båten. Utenom den obligatoriske grillmaten, som forøvrig er meget oppgradert med oljer,urtesalt og nye oppskrifter i år, og pappvinen og cideren og coronaen og digget og knekkebrødene, er det utallig med andre livsnødvendige klær, sko, kremer, leker, tåteflasker,dvd er og div som blir pakket ned i båten. Men alt har sin plass, og optimismen er på topp- sånn godt uti til den fjerde dagen kanskje?? Etter det mister det meste sin plass, og vår lille nattevåker er blitt en stor prøvelse i en overfyllt båt!


Men det er når strandstolen er godt plantet i sanden og barna løper i harmoni etter sandkrabbene, at hodet klarner, og tingene finner sin plass igjen. Da kan nattevåkeren rive mer i foreldretålmodigheten, og optimismen sakte, men sikkert, stige til nye høyder.Når rastløsheten melder seg, er det bare å binde fra fortøyning, trekke til seg dreggen og kjenne vinden brise i solvarmet hud og salttørket hår. En fornøyelig ro senker seg. Det skyldes meget mulig at tøffelyd og vuggebølger gjør minsten søvnig, og vi andre får lov å tenke på oss selv igjen. Men familiebåten trives i vuggende sjøbris og det er nå vi kjenner at det er verdt å eie en slik nytelse!Når småtroll er i lugarseng og Hønsemor har lest ferdig om Lotta fra Bråkmakergata, kommer alltid dagens belønning. Da kreler vi oss ut av båtene og blir atter engang landkrabber. Det er nå kveldsgrillen tennes, babycall aktiveres, gourmet-måltidet inntas og det beste , pappvinen deles med gode venner rundt bålet, ute i skjærgården på en  knaus et sted........2 kommentarer:

  1. å, SÅÅÅ FANTASTISK!!!!! <3
    Klem Reidun

    SvarSlett
  2. Super misunnelig for deres sommerturer på sjøen. Merker stort savn! Herlige bilder av skjærgården, og ikke minst av fine mennesker :)

    Klem Marina

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer