onsdag 17. august 2011

Voksenord i barnemunn!


En liten jente setter seg ned i sofaen i Hønsehuset og ser seg rundt. Etter tre uker i pappahuset, kan det jo skje enkelt forandringer-både nyinnkjøpte og nyavkskaffede. Hun ser raskt at en vegg er blitt befriende naken siden sist og at det store bjørketreet endelig er ute av hus. Det sistnevnte ble satt inn til jul for snart 4år siden, og jeg har ønsket det ut en stund. I mitt stille sinn er jeg lettet over en noe luftigere stue, men kjenner luften ese ut av meg hver gang jeg ser på den store, brune sofaen. I det tanken streifer meg igjen, for sikkert endte gang den dagen, tar denne lille jenta ordene ut av munnen min. "Her var det blitt lyst og fint, mamma. TENK om du kunne byttet ut den mørke sofaen med en lys, kanskje hvit en!"  Sukk...! Der og da bestemte jeg meg for å tenke litt hardere på det fremover.
Sånn fortsetter denne lille jenta mi dagene. Nesten irriterende hvor hun alltid tar meg på kornet og spør meg om ubekvemme ting. Samme dagen og ikke lenge etter sofa-kommentaren, får hun vite at jeg skal på trening sammen med noen venninner. "Ja, hvordan går det med det flesket på magen. Har du blitt noe hardere, nå mamma?" Hvorpå hun forteller om sin stemor, som er såå hard i magen. "Det er sikkert fordi hun bare har fått et barn mamma."
Til forsvar for min , noe oppvakte jente, så vet jeg i mammahjerte at dette er ikke stygt ment. Hun spør av ren nysgjerrighet og helt oppriktig. Det er en måte å bry seg på, som jeg svelger hardt og smiler litt bak ryggen av.
I kveld, midt under legge-karusell-rittet, kommer denne jenta løpende inn på badet. Hun må på do NÅ, og jeg som allerede har satt meg der, må bare pent skynde meg. Jeg er allerede meget stresset over en masete og overtrøtt 3-åring og hennes lillesøster som venter på kveldsflasken sin. I det jeg gjør mitt, kjapt, med  en -plutselig tilskuer , kommer det et nytt spørsmål. "Mamma, hva er mensen egentlig?" Uff...det er like greit å innrømme det, at i kveld fikk ikke min 9-åring ,et utdypende svar på dette spørsmålet.
Og da hun avsluttet kveldspraten på sengen med : "God natt i Jesus navn"- kjente jeg svimmelheten ta meg. Mensensvaret får hun vente litt på sammen med "hvordan-man-lager-barn-på-ordentlig-mamma"svaret.


Se opp: "Små gryter har også ører!"

2 kommentarer:

  1. Hahahahah. Fine, herlige, kvikke, oppegående, fantastiske jente!!
    PS. Har du vurdert å stille som modell?? Kleskatalog? Du er jo helt RÅ!!
    klem Reidun

    SvarSlett
  2. Hahaha! Hun kan få sagt det! Savner dere masse! Hils gjengen <3

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer