torsdag 6. oktober 2011

Hønsene hilser fra sin hyttetur


Herlig er det å komme seg bort litt fra Hønsehuset innimellom. Det trenger ikke å være så langt unna. Bare man passer på å pakke med seg nok god mat og drikke, så nyter vi kortferien til fulle. Familiehytten vi er på, bruker for oss, å være et sommer-reisemål. Her møter vi familien, nyter saftige grillmåltid og deler fine stunder. Været er som regel ikke på vår side når vi er på besøk her om sommeren. Plassen har et flott bade-eldorado med ferskvann og saltvann, bare et steinkast fra hverandre. Dette opplever vi ikke så ofte. Det var derfor ikke noe nytt for oss å ankomme hytten i høstvær.


Her har det blåst noe enormt og regnet har bokstavelig pisket på vinduene. Det har da vært ekstra herlig å tenne stearinlys, senke skuldrene og bare være  med hønene mine. Jeg skal ikke rosemale det å være alenemor på tur. De krever i bøtter og lass og jeg sliter som vanlig med å fordele meg over tre rompetroll. 1-åringen har begynt å bevege seg rundt i en stor fart. Dette har bla resultert i en liten kul i panna. Og det å bake rundstykker til kveldsmat, ble en kjapp og ikke fullt så hyggelig seanse, mens minstemann igjen hylte etter mammas armer. Heldigvis falt rundstykkene i smak og sammen med hjemmerørt jordbærsyltetøy(fra snille svigermor), fikk vi en "ti minutter", bare med stillhet og glisefiser!



Været har vært ubestemmelig, som sagt. Men med gode klær og sko, har det ikke stoppet oss.  Endelig har kinnene kjent den kalde  høstluften. Vi har hatt noen kjempefine turer, i skog og langs sjøen. Etter noen timer ute, har det vært ekstra godt med hyttekos inne. Vi reiser hjem i dag fordi hverdagen kaller på oss. Sammen har vi planlgt å blinke med alle øyevippene våres, og håper med det, å få med oss husbonden tilbake hit allerede i morgen. Høstferien varer jo helt til mandag!

Kalde høstkinn-på Stifjellet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ærlige, herlige og syrlige komentarer