fredag 23. desember 2011

Et dryss av julemagi

Her i hønsehuset ser vi frem til sene ettermiddagen i dag, Lillejulaften, for da begynner vår julefeiring. Julegaver er pakket inn, julestrømpen hengt på plass og alle skuldre er senket. Da setter vi oss til bordet, sammen med familien, og nyter pinnekjøttet med et dryss av magi.(Jeg vil nok savne juletorsken og lefsene hjemme i foreldrehuset i år..)
Julaften vier vi til barna. Morgenen blir avslappende med tegnefilmer i pysj og strømpefyll fra julenissen. Når en lang julefrokost/lunsj er inntatt, begynner vel en litt mer hektisk stund. Da skal høner og hanen styles, hvorpå vi til slutt nok vil småløpe inn til en, allerede, overfylt kirke. Det er noe høytidelig over det å sitte i kirken på julaften. Noen sanger kjenner vi og stemmer gladelig i, prekenen er ikke fullt så traust og her og der møter vi kjente som ønskes God Jul. Når kirkelokkene ringer julen inn, stiger spenningen. Det er her magien drysses lett over oss. Vi nyter følelsen av forventninger om julekvelden, som ligger foran oss.


-Sjefshøna-


1 kommentar:

  1. God Jul skjønne du! Ha en flott julefeiring sammen med dine. Takk for trappekjasen i går. Hjalp på julestemningen min å se deg og ditt pyntede juletre, og høre om deres tradisjoner <3 God stemning:) Flinke dere!

    STOR klem fra Camilla

    SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer