mandag 7. november 2011

Kreative tommeltotter!

Etter en stormende helg, var det i dag godt å kunne trekke seg tilbake i Hønsehuset. Bare meg og LilleBitteLille Norah <3Som nevnt tidligere, er jeg i gang med litt juleforberedelser. Hadde jeg vært litt mer strukturert, ville det kanskje vært en ide`og starte på pakkekalenderen og julekortene. Men her i huset har jeg laget en "latmannskalender". Det innebærer at jentene våkner hver morgen i hele desember til en liten pakke fra nissen på nattbordet.(-så vi voksne kan handle inn etterhvert som det dukker opp noe spennende, derav latskap) Det resulterer alltid i at vi panikkhandler og pakker inn kjapt før barna våkner, flere ganger i hele desember. (Ris til egen bak...!)


Når det gjelder julekortene, synes jeg at det enkle ofte er det beste. Det klarer jeg aldri å holde meg til!
Jeg grubler og tenker over hva jeg skal finne på, får et klart bilde i hodet og så blir det mye mer klatt en hva jeg i utgangspunktet forestilte meg. Det ene året klippet jeg ut en julestrømpe av kartong, limte på et framstykke av stoff og la bildet i en liten lomme. Det høres enda ut som en fabelaktig ide`, men det ble ikke lett å få resultatet fint og enkelt. Om to dager blir søstrene i Hønsehuset igjen samlet, og da! tar vi bildene til det årlige julekortet.

Det er vel ofte slik det blir med mine ideer. Jeg har nemlig kreative tommeltotter! Se bare på dette prosjektet jeg startet på i dag. Ikke har jeg symaskin og ikke måler jeg. Klipper ut etter øyemål og syr med nål og tråd. Jeg vet hva jeg vil lage, men glemmer vel bruksanvisningen og de riktige redskapene. Men så gøy det er når resultatet begynner å nærme seg, og det likner litt på ideen i det minste!

Nå er jeg en J-nærmere JUL, og snart skal mosen innhentes.


5 kommentarer:

 1. Herlig innlegg...
  Utrolig fin den J-en ble!
  Koselig med gave på nattbordet da og helt sikkert verdt strevet ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 2. Så moro! Slike prosjekter er jo de gøyeste :) Jeg liker gjerne den hjemmelagede pynten best. Flott er den i sammen med andre skatter en kan få kjøpt. En får et mye mer personlig preg over det. Flinka! :)

  SvarSlett
 3. Du er så utrolig flink Renate!! Jeg beundrer din kreativitet, skulle gjerne hatt tomlene dine. he-he. Savner deg og dine masse!

  SvarSlett
 4. Du er så flink og ikke minst kreativ! Stilig det ble!:) Morro å dille med litt julepynt! Ser at det er blitt en fin tradisjon det i hønsehuset :)

  SvarSlett
 5. Skulle ønske jeg var like kreativ som deg Renate! Du er god <3

  SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer