tirsdag 10. mai 2011

Nasjonalinnpakket Fjortis!


Mai er tiden for konfirmasjon. Da spretter disse fnisende, fjortiser fram i hvite kjortler og med nykrøllet hår. Reguleringen har de panikkfjernet, og forventningene er endeløse! De trer nå inn i voksnes rekker, og bukker for en klam hånd i kirken. Ikke alle har lagt opp livets klare bane, kanskje ytterst få, men vi ønsker de alle så meget lykke til!Også denne blåsende maidag hadde en søt konfirmant! Hun reiste seg og ønsket oss alle velkommen og regnet med vi var glade for å ha lettet litt på våre lommebøker. Det er konfirmanten sin det!  En Nasjonalinnpakket fjortis, som ville dele sin dag  med oss, ute på landet. Her fantes det nemlig en gård med en spennende historie. Og denne herlige ungdom, ville dele med sine nære."Et ektepar hadde her realisert sin drøm. Han arkitekt og hun i helsevesenet gjennom 40år. Nå var barna sluppet fri og alt lå til rette for sportsbiler og nykapring av verdensatlaset. Men dette ekteparet ønsket det annerledes. Sammen brettene de opp armene og skapte magi på en liten gård i vest, Stuttgård. Her er det antikvaren som råder og antikvaren som puster. 100 år gammelt støv er blitt ivaretatt og blåst liv i. "

Her rådet det frihet, ro, optimisme og enormt energifylt positivitet! Selv dyrene var i befriende harmoni. Natemor i Hønsehuset kjente lengselen etter friheten og drømmen om en friskere atmosfære for alle sine høner og ene hane.
Kanskje en konfirmant ikke er yrende voksen. Kanskje en konfirmant bare er en forlenget navlestreng. Og kanskje er denne konfirmant et speil på vår dundrende utvikling. Men fortell ikke at denne fjortis ikke er reflektert. En fjortis som ønsker å dele sin dag med alle sine nære, og som takker og smiler. Forventningene om en voksen, med klarlagt livsstil , legger vi bak oss. Og med hjelpende hender støtter vi deg fremover i livet, vår vakre og positive, Nasjonalinnpakket fjortis!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ærlige, herlige og syrlige komentarer