tirsdag 24. mai 2011

Vi er storforbrukere av Dyreparken!


Endelig er årskortene innkjøpt og sesongen i gang! Det er mye penger for en familie på fem, men heldigvis har vi enda to barn under 3 år. Disse får da nyte av kaptein sabeltann, Kardemommeby, alle de eksotiske dyrene og alt det andre spennende, helt fritt for gullpenger.
Forventnigene er like store hvert år, og egentlig hver tur. Da hønene våre vokser til og  fra de ulike aktivitetene, innfrir som regel, forventningene også! Dette året kan f.eks vår mellomste høne stolt, kjøre flyene som letter, inne i tivoli-basaren. Og vår største høne kaster seg, med friskt mot, inn i "Storsleggen", og lar seg frivillig kaste opp ned mange meter oppe i luften.

Det som er gøy med å besøke Kistiansand Dyrepark mange ganger, og hele året, er at ingen turer er like. Fordelen med årskortet er jo nettopp det at man kan slappe av, på tur i parken. Man lar nærmest barna bestemme, og så går dagen etter humøret. Det er ikke noe stress med å måtte rekke over alt, eller irritasjon over kødannelse på enkelte aktiviteter. Og så kan vi boltre oss i parken og gjøre unna sommeraktivitetene, før høysessong og resten av Norges land ankommer parken. Da er nemlig dyreparken fyllt til randen, og vi flyktet ut i skjærgården!Jeg husker som liten at vi hadde regler for å komme gjennom hele parken på en dag. Og den gang, var virkelig ikke parken så stor som i dag. Da måtte vi se på alle dyrene først! Begynte vi på fritidsaktivitene først, kom vi oss jo aldri til dyrene. Selv synes jeg det var kjedelig å måtte vente og traske seg gjennom dyrene. Jeg ville kjøre bob-banen og tømmer-renna og leke fritt. Det er derfor ekstra gøy å kunne gi barna våre muligheten til å velge selv. Ofte blir det dager med bare dyr, og de synes det er supert. Helt frivillig!
Det blir endel bilder og album gjennom alle sesonger med turer i parken. Da er det kanskje ikke så rart at Hanefar følte behovet for å vinkle kameraet mot nye motiv, denne lørdagsturen. Fasinerende!Da parken bugner av kjøpepress i form av iskrem, sukkerspinn, kosebamser, junkfood og masse annet spennende, prøver vi å ta med oss niste så ofte vi kan! Denne lørdagen bladde jeg gjennom mine favoritt-matblogger, og pakket med Bruchetta fra bloggen Spisdrikklev.blogspot.com . Men vanligvis smaker, den gode gamle nistepakken, enormt godt ute på tur.
Vi gleder oss allerede til neste tur, sammen med våre og med gode venner. Det er hyggelig for de små, men vel så morro for oss voksne. Frisk luft, mange fine inntrykk, fysisk utfoldelse og sosiale hyggestunder. Heia http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/Dyreparken !


3 kommentarer:

 1. Heisann..

  Datt plutselig inn på bloggen din idag. Foren flott blogg du har med sterke historier og innlegg. Utrolig tøft av deg! Og andre like flotte herlige innlegg..

  Her likte jeg meg, så legger meg til som følger så sees vi helt klart igjen.

  Klem fra Elizabeth

  SvarSlett
 2. Kjempe mye fine blder, Renate :) Likte spesielt det til Håkon. haha. Jeg e veldig klar for dyrepark-tur til sommeren, så bare hyl ut om du trenger følge!! :) <3 Marina

  SvarSlett
 3. hahaha, så plutselig nå at han piraten du hadde bilde av er en i klassen min. Så vittig!!

  -Marina

  SvarSlett

Ærlige, herlige og syrlige komentarer